Week van de koloniale geschiedenis

Rechter Wesley Brown (104) overleden

Rechter Wesley Brown (104) overleden
De Amerikaanse federale rechter Wesley Brown is maandag op 104-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudste nog in functie zijnde rechter van de Verenigde Staten.

Wesley Brown, geboren op 22 juni 1907, studeerde rechten aan de Kansas City School of Law. President John F. Kennedy stelde hem in 1962 aan als federale rechter. Hij zou nooit met pensioen gaan. Het is in de VS ook gebruikelijk dat een rechter voor het leven wordt benoemd.In 1979 – toen hij al de respectabele leeftijd van 72 had bereikt – kreeg hij de mogelijkheid parttime te gaan werken. Brown wees dit toen echter resoluut af. Pas afgelopen jaar ging hij parttime werken.

- advertentie -

Een collega heeft tegenover een krant in Kansas gezegd dat hij zich Wesley Brown liefst herinnert als een ‘goede rechter’ en niet zozeer als een ‘oude rechter’.

In de VS zijn meer hoogbejaarde rechters die nog altijd hun beroep uitoefenen. De oudste is op dit moment 98 jaar.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: