Rechter Wesley Brown (104) overleden

1 minuut leestijd

Rechter Wesley Brown (104) overleden
De Amerikaanse federale rechter Wesley Brown is maandag op 104-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudste nog in functie zijnde rechter van de Verenigde Staten.

Wesley Brown, geboren op 22 juni 1907, studeerde rechten aan de Kansas City School of Law. President John F. Kennedy stelde hem in 1962 aan als federale rechter. Hij zou nooit met pensioen gaan. Het is in de VS ook gebruikelijk dat een rechter voor het leven wordt benoemd.In 1979 – toen hij al de respectabele leeftijd van 72 had bereikt – kreeg hij de mogelijkheid parttime te gaan werken. Brown wees dit toen echter resoluut af. Pas afgelopen jaar ging hij parttime werken.

Een collega heeft tegenover een krant in Kansas gezegd dat hij zich Wesley Brown liefst herinnert als een ‘goede rechter’ en niet zozeer als een ‘oude rechter’.

In de VS zijn meer hoogbejaarde rechters die nog altijd hun beroep uitoefenen. De oudste is op dit moment 98 jaar.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie