Rechtszaak tegen Ratko Mladic begint 14 mei

Joegoslavië-Tribunaal
De rechtszaak tegen de van oorlogsmisdaden verdachte Ratko Mladic begint op 14 mei. Het Joegoslavië Tribunaal heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de zaak eind maar zou beginnen. De verdediging van Mladic had echter meer tijd nodig om de zaak voor te bereiden. Zij gaven aan pas in oktober klaar te zijn voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. De rechter vond dat te lang duren en heeft nu dus bepaald dat de zaak op 14 mei van start gaat.De Servische ex-generaal Ratko Mladic werd mei vorig jaar gearresteerd. Hij had jarenlang onder een schuilnaam geleefd. Mladic was de laatste voortvluchtige hoofdrolspeler uit de Joegoslavische Burgeroorlog in de jaren negentig.

- advertentie -

Het Joegoslaviëtribunaal beschuldigt hem van oorlogsmisdaden. Hij wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de genocide na de val van Srebrenica in 1995.

De aanklagers willen gebruik maken van verklaringen van 410 getuigen, waarvan er 158 hun verhaal mondeling in de rechtzaal moeten komen doen. Het tribunaal verwacht dat de zaak tegen Mladic op zijn vroegst in 2014 afgesloten worden.

Argentijnse elftal in 1978Volgens verschillende Zuid-Amerikaanse media is de…
foto: Still YouTubeIn een champagnehuis in Frankrijk hebben bouwvakkers…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier