Recordaantal mensen met Museumkaart

Museumkaart
Museumkaart
Afgelopen jaar zijn er in totaal één miljoen Museumkaarten verkocht en dat is een record. De Museumvereniging heeft dat maandag bekendgemaakt.


In 2012 waren er 895.000 Museumkaarten in omloop en afgelopen jaar waren dat er dus een stuk meer. Museumkaarthouders gingen volgens de Museumvereniging ook nog nooit zo vaak naar musea als in 2013. Zij brachten gezamenlijk circa 6,4 miljoen bezoeken. Dat zijn er ruim 1,3 miljoen meer dan het jaar ervoor.

Siebe Weide, directeur van de Museumvereniging, is verheugd met deze mijlpaal en is de vele Museumkaarthouders dankbaar:

“Zij zijn de ambassadeurs van musea en bezoeken gemiddeld drie keer vaker een museum dan mensen zonder een Museumkaart. Volgens Stichting Economisch Onderzoek levert dat musea extra entree-inkomsten, en bovendien neveninkomsten uit horeca en winkel op.”

De directeur van de Museumvereniging denkt dat het succes van de kaart te maken heeft met de “aantrekkelijke prijs en het gemak waarmee kaarthouders binnen kunnen lopen bij musea”. Een Museumkaart voor volwassenen kost 49,95 euro. Jongeren tot en met achttien jaar betalen 25 euro.

- advertentie -

De stijging van het aantal bezoeken is volgens Weide het gevolg van een aantal spraakmakende nieuwbouw en verbouwingen:

“Echte publiekstrekkers zijn recente heropende musea zoals die aan het Museumplein in Amsterdam, De Fundatie in Zwolle, het Fries Museum in Leeuwarden, het Noordbrabants Museum en Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch.”

Frans Hals Museum - Foto: CCDe gemeente Haarlem…
Rembrandt of niet? - Rembrandthuis.Waaraan kan men een…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier