Renovatie Van Gogh Museum voltooid

Foto: Van Gogh Museum / Luuk Kramer
De renovatie van het Van Gogh Museum in Amsterdam is voltooid. Het museum heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Het museum sloot de deuren afgelopen najaar in verband met een renovatie. De topstukken verhuisden naar de Hermitage zodat die nog wel te zien waren voor het publiek.


De verbouwing was nodig omdat het Van Gogh Museum uiterlijk halverwege 2014 moest voldoen aan verscherpte eisen op het gebied van veiligheid voor publiek en kunst.

- advertentie -

In 2010 begon het museum al met de noodzakelijke aanpassingen. Aanvankelijk kon het museum echter openblijven. Zeven maanden geleden werden de deuren echter gesloten omdat de klimaatinstallaties moesten worden vervangen. Dankzij deze nieuwe installatie kan het klimaat voortaan per zaal gereguleerd worden. Het museum:

In een honderdzestig meter diepe put onder het museum is een warmte-koude opslag geplaatst, die in de zomer warmte vasthoudt en in de winter het gebouw hiermee kan verwarmen.

Verder zijn onder meer de vloeren en plafonds in het museum onder handen genomen en het gehele dak van het museum is vervangen en extra geïsoleerd.

Het gerenoveerde Van Gogh Museum heropent op 1 mei aanstaande met de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk. Deze tentoonstelling, die acht jaar onderzoek afsluit, laat aan de hand van zo’n tweehonderd werken van Van Gogh en tijdgenoten de ontwikkeling van de schilder zien.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: