Restauratie beroemde Trevi-fontein voltooid

Werkzaamheden betaald door modehuis Fendi

De wereldberoemde Trevi-fontein in Rome spuit weer. Deze week is de restauratie van de fontein, betaald door modehuis Fendi, officieel afgerond.

De fontein was hard aan restauratie toe. Voor de restauratie braken er herhaaldelijk vrij grote brokstukken af. Uiteindelijk besloot modehuis Fendi de buidel te trekken en de werkzaamheden te bekostigen. Dat was zeer welkom, want het stadsbestuur van Rome gaat al tijden gebukt onder de hoge onderhoudskosten voor de monumenten in de stad.

De restauratie kostte 2 miljoen euro en duurde zeventien maanden. Dinsdag werden de werkzaamheden officieel afgerond. De waterkraan is toen ook weer aangezet, zodat de Trevi-fontein vanaf nu weer spuit.

Neptunus

De Trevi-fontein beslaat bijna het gehele plein in de buurt van de Via del Coso. De fontein is ongeveer 26 meter hoog en 22 meter breed. Het is een van de grote toeristische trekpleisters van Rome. De fontein werd in de achttiende eeuw gebouwd door de architect Nicola Salvi in opdracht van Paus Clemens XII. Centraal is een beeld van Neptunus te zien op een grote door zeeschelpen getrokken schelp. Aan de twee zijden zijn rotswanden te vinden met tritons.

- advertentie -

Veel toeristen werpen een muntje in de fontein. Volgens de traditie garandeert dit dat je later nog een keer een bezoek aan Rome brengt.

Boek: National Geographic Reisgids Rome

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Gelijk naar geschiedenisboeken over: