Resten bommenwerper WOII gevonden in Drenthe

Defensie gaat binnenkort een weiland bij het Drentse dorp Ruinerwold onderzoeken. Dit naar aanleiding van resten van een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog die afgelopen zomer in het gebied gevonden zijn.

De resten werden afgelopen zomer gevonden op een particulier weiland in Ruinerwold. Het onderzoek van Defensie moet duidelijk maken of er nog meer resten van het vliegtuig in de grond zitten.

Bekend is dat de bommenwerper waarvan resten gevonden zijn, van de Royal Airforce was. Het toestel werd op 29 december 1943 neergehaald door een Duitse nachtjager en stortte neer in een weiland in Ruinerwold. Het was met zeven bemanningsleden op weg naar een doel in de buurt. Zes van de bemanningsleden liggen begraven op de begraafplaats in Ruinerwold. Het zevende bemanningslid is nooit teruggevonden. Het is niet bekend of en zo ja hoe het toestel destijds werd geborgen.

Zoektocht naar neergestorte bommenwerper Ruinerwold

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: