Week van de koloniale geschiedenis

Resten bommenwerper WOII gevonden in Drenthe

Defensie gaat binnenkort een weiland bij het Drentse dorp Ruinerwold onderzoeken. Dit naar aanleiding van resten van een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog die afgelopen zomer in het gebied gevonden zijn.

De resten werden afgelopen zomer gevonden op een particulier weiland in Ruinerwold. Het onderzoek van Defensie moet duidelijk maken of er nog meer resten van het vliegtuig in de grond zitten.

Bekend is dat de bommenwerper waarvan resten gevonden zijn, van de Royal Airforce was. Het toestel werd op 29 december 1943 neergehaald door een Duitse nachtjager en stortte neer in een weiland in Ruinerwold. Het was met zeven bemanningsleden op weg naar een doel in de buurt. Zes van de bemanningsleden liggen begraven op de begraafplaats in Ruinerwold. Het zevende bemanningslid is nooit teruggevonden. Het is niet bekend of en zo ja hoe het toestel destijds werd geborgen.

Zoektocht naar neergestorte bommenwerper Ruinerwold

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: