Week van de koloniale geschiedenis

Rijksmuseum lanceert kunsthistorische rondvaart

‘De bocht van de Herengracht’ (1671-72) van Gerrit Berckheyde
Het Rijksmuseum Amsterdam heeft dinsdag samen met rederij Blue Boat Company een nieuwe kunsthistorische rondvaart gelanceerd. Met de rondvaart door de grachten van Amsterdam varen bezoekers langs plekken die terug te vinden zijn in het Rijksmuseum.

Uit de collectie van het Rijksmuseum zijn zeventien kunstwerken gekozen, waaronder veertien schilderijen, die direct een link hebben met de grachtengordel van Amsterdam.

Het gaat onder meer om de locatie waar Rembrandt woonde,

- advertentie -het atelier waar hij de Nachtwacht schilderde, de beroemde Bocht in de Herengracht van Gerrit Berckheyde. Daarnaast komen bezoekers bijvoorbeeld ook langs de plek waar straks het Eye Filminstituut de deuren opent. Op die lacatie bevbond zich in de zeventiende eeuw het galgenveld van de stad Amsterdam. Veroordeelden werden daar na hun executie opgehangen als afschrikwekkend voorbeeld.

Kaarten voor de rondvaart zijn te koop bij de Blue Boat Company. Er zijn ook combinatietickets beschikbaar zodat bezoekers na de rondvaart ook het museum kunnen bezoeken. Daarnaast kan er met korting een bezoek gebracht worden aan Het Grachtenhuis aan de Herengracht 386.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: