Rijksmuseum telt af naar opening

Foto: Rijksmuseum

Sinds vrijdag is op de gevel van het Rijksmuseum in Amsterdam een analoge klok te vinden die aftelt naar de heropening van het museum in april van dit jaar.

Onthulling van het nieuwe logo van het museum, september 2012


De zogenaamde Analog Digital Countdown Clock werd ontworpen door Maarten Baas. De klok telt de nachten, uren en minuten af tot het moment dat koningin Beatrix het museum officieel opent op 13 april 2013. Het gaat om een bewerking van de Analog digital clock uit 2009, een digitale klok waarin op de achtergrond een silhouet is te zien dat steeds de tijd aanpast.

Het museum:

- advertentie -

Vanaf het Museumplein kan iedereen zien dat er in zijn digitale kunstwerk met man en macht wordt toegewerkt naar de opening.

De klok is straks ook te volgen via de website van het museum.

Het Rijksmuseum heeft na een verbouwing, renovatie en restauratie onder leiding van de Rijksgebouwendienst een volledig vernieuwd gebouw, waarbij de oorspronkelijke stijlelementen zijn hersteld.

De collectie is opnieuw opgesteld, alleen de Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats. Ook is een nieuw Aziatisch Paviljoen ingericht. In tachtig zalen vertellen 8.000 voorwerpen straks het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur, van de Middeleeuwen tot nu.

Lees ook: Martine Gosselink over het nieuwe Rijksmuseum

Onthulling van de klok:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Gelijk naar geschiedenisboeken over: