Rijksmuseum Twenthe komt met FC Twente-tentoonstelling

Komend najaar zijn in Rijksmuseum Twenthe vijftig portretten te zien van de vijftig beste spelers van FC Twente van de laatste vijftig jaar. Dit ter ere van het vijftigjarig jubileum van de voetbalclub.

De portretten van de voetballers hebben een afmeting van 1 bij 1 meter. Titel van de tentoonstelling luidt daarom: ‘FC Twente 50 jaar op de vierkante meter’. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oost-Nederland en worden ook te koop aangeboden. De tentoonstelling is te zien in de galerij van het Enschedese museum. Supporters van FC Twente bekijken de tentoonstelling gratis.

Aanleiding voor de tentoonstelling is het boek van journalist Gijs Eijsink ‘De Top 50 van FC Twente’ dat dit najaar uitkomt. In het boek staan de vijftig beste spelers van de jubilerende club centraal. Eijsink selecteerde de beste spelers uit de 370 spelers die sinds 1965 het shirt van het eerste elftal droegen. Ook de overige voetballers, het damesteam, de trainers, de voorzitters en de cijfers en feiten van de afgelopen 50 jaar worden beschreven.

Het boek wordt tijdens de opening van de tentoonstelling op 7 oktober gepresenteerd.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: