EreadersEreaders

Rijksmuseum Twenthe waarschijnlijk gered

Rijksmuseum Twenthe
Rijksmuseum Twenthe
Rijksmuseum Twenthe in Enschede vreesde lange tijd voor zijn toekomst, maar lijkt nu gered. Het museum heeft aangegeven dat de provincie Overijssel en de gemeente Enschede financieel bij willen springen. Dat meldt het ANP deze week.

- ad -


Den Haag maakte eerder bekend geen subsidies meer te willen geven voor exposities in Rijksmuseum Twenthe. Daarmee zou het museum alleen nog maar een soort depot voor kunst worden. Na debatten in de Tweede Kamer gaf minister Jet Bussemaker (Cultuur) aan wel geld te willen geven, op voorwaarde dat er ook andere financiers gevonden zouden worden.

Rijksmuseum Twenthe zegt nu dat de provincie Overijssel en de gemeente Enschede het subsidiebedrag van het Rijk willen verdubbelen. Volgens museumdirecteur Arnoud Odding is de toekomst van het museum zeker tot 2020 veiliggesteld. Voor de komende jaren zijn daarom alvast enkele tentoonstellingen georganiseerd.


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereOnze jongens in Indië
- Jacob ZwaanBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las