/

Rijksmuseum Twenthe waarschijnlijk gered

Rijksmuseum Twenthe
Rijksmuseum Twenthe
Rijksmuseum Twenthe in Enschede vreesde lange tijd voor zijn toekomst, maar lijkt nu gered. Het museum heeft aangegeven dat de provincie Overijssel en de gemeente Enschede financieel bij willen springen. Dat meldt het ANP deze week.


Den Haag maakte eerder bekend geen subsidies meer te willen geven voor exposities in Rijksmuseum Twenthe. Daarmee zou het museum alleen nog maar een soort depot voor kunst worden. Na debatten in de Tweede Kamer gaf minister Jet Bussemaker (Cultuur) aan wel geld te willen geven, op voorwaarde dat er ook andere financiers gevonden zouden worden.

Rijksmuseum Twenthe zegt nu dat de provincie Overijssel en de gemeente Enschede het subsidiebedrag van het Rijk willen verdubbelen. Volgens museumdirecteur Arnoud Odding is de toekomst van het museum zeker tot 2020 veiliggesteld. Voor de komende jaren zijn daarom alvast enkele tentoonstellingen georganiseerd.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: