Rijksmuseum van Oudheden na zeven maanden weer open

Na zeven maanden sluiting is het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) sinds dinsdag weer toegankelijk voor het publiek. Het museum heeft een nieuwe vaste tentoonstelling: Klassieke wereld.

In de vernieuwde zalen van deze tentoonstelling worden bezoekers in aanraking gebracht met de geschiedenis van het oude Griekenland, Etrurië en het Romeinse Rijk. Het museum toont de collectie naar eigen zeggen “in samenhang en dialoog met de omringende culturen”.

Het museum over deze tentoonstelling:

- advertentie -

“De vernieuwde zalen met de hoogtepunten uit de Romeinse collectie presenteert oude bekenden en opvallende nieuwe aanwinsten. De in het oog springende grote keizerbeelden staan op hun oude plek, maar krijgen gezelschap van gemmen, cameeën en munten met portretten van Romeinse keizers.”

Ondanks de heropening van het museum is het verbouwingsproject nog niet afgerond. De zalen voor tijdelijke tentoonstellingen op de omloop van de eerste verdieping zijn begin april 2016 klaar. Ook de zalen met de Egyptische collectie worden verbouwd en heringericht. In het najaar van 2016 zijn de Egyptische topstukken daar weer te zien.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: