Romeinen jagen korfballers op kosten

///
1 minuut leestijd

Een korfbalvereniging in Tiel wil graag een nieuwe sporthal bouwen, maar op de locatie waar de sporthal moet komen bevindt zich een Romeins grafveld. Dat heeft archeologisch onderzoek eerder uitgewezen.

Als de korfballers van Tiel ’72 de sporthal willen bouwen, dan zal eerst het Romeins grafveld veilig gesteld moeten worden. En daar zit een aardig prijskaartje aan vast. Het college van burgemeester en wethouders van Tiel heeft nu besloten dat de sportclub op moet draaien voor die kosten, ongeveer veertigduizend euro.

Begin dit jaar werd op de locatie al archeologisch vooronderzoek uitgevoerd en toen bleek dat de bodem niet is verstoord. Volgens archeologen is er dan ook een grote kans dat het Romeins grafveld nog intact is.

De te bouwen sporthal heeft een oppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter. Een deel van het Romeins grafveld moet voorafgaand aan de bouw van de sporthal opgegraven worden. De gemeente Tiel denkt dat op de locatie ‘museumwaardige’ stukken gevonden zullen worden.

Boek: Romeinse sporen