//

Romeinenweek 2020 in teken archeologie

Campagnebeeld van de Romeinenweek 2020
Camp

De zevende editie van de Nationale Romeinenweek staat in het teken van archeologie. De organisatie heeft dat deze week bekendgemaakt.

Tijdens de Romeinenweek, die dit jaar loopt van 25 april tot en met 3 mei, zijn er tientallen activiteiten en evenementen waarin het Romeinse verleden centraal staat. De organisatie:

“Onder onze voeten liggen de resten van een wereldrijk. Wapens, tempels, aardewerk en zelfs hele schepen: de Nederlands bodem is een schatkamer. Al die voorwerpen vertellen het verhaal van de Lage Landen in de Romeinse tijd. Een verhaal dat we zonder archeologisch onderzoek nauwelijks zouden kennen. Vanaf de negentiende eeuw zijn Nederlandse archeologen begonnen ons antieke verleden te herontdekken. Een ontdekkingstocht die doorgaat tot op de dag van vandaag.”

Tijdens de Romeinenweek wil de organisatie het publiek kennis laten maken met “alle aspecten van archeologie en de Romeinse tijd in Nederland”.

De Nationale Romeinenweek wordt georganiseerd door RomeinenNU in samenwerking met Romeinse Limes Nederland. Tijdens de week zelf wordt samengewerkt met circa honderdvijftig partners, zoals musea, archeologische en historische organisaties.

Overzicht van boeken over het Romeinse Rijk

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: