Week van de koloniale geschiedenis

‘Romeinse student’ aangezien voor terrorist

Romeinse helm
De politie Haaglanden heeft een als Romein verkleedde Delftse student aangezien voor aan terrorist. Dat meldt RTV Rijnmond.

De student had zich verkleed als Romein en was op de fiets op weg naar een studentenfeestje. De politie zag hem vanwege zijn opmerkelijke kledij echter aan voor een terrorist met een bomgordel en sloeg groot alarm.

Volgens RTV Rijnmond hield de politie vervolgens in de gaten of de man mogelijk op weg was naar Rotterdam om een aanslag te plegen. Uiteindelijk bleek de student dus gewoon op weg te zijn naar een studentenfeestje.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: