Ruim 178.000 bezoekers voor Toetanchamon-tentoonstelling

Replica van Toentanchamons dodenmasker – Foto: A.-M. v. Sarosdy
De tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten was zondag voor het laatst te bezoeken. Sinds de opening, eind november vorig jaar, hebben ruim 178.000 mensen de tentoonstelling in Amsterdam EXPO bezocht.

Voor de reizende tentoonstelling werden twaalfhonderd replica’s gemaakt van beroemde en minder beroemde voorwerpen uit het oude Egypte. Bezoekers konden hierdoor zelf ervaren wat egyptoloog Howard Carter in 1922 precies zag toen hij de wereldberoemde graftombe van Toetanchamon ontdekte.


De tentoonstelling in Amsterdam EXPO blijkt door een breed publiek te zijn bezocht. Bijna 70 procent van de bezoekers reisde van buiten de Randstad naar Amsterdam. Meer dan 35 procent van de bezoekers was 50-plus en bijna 20 procent van de bezoekers was jonger dan 30 jaar. Peter Tabernal van Amsterdam EXPO:

- advertentie -

Het was fantastisch én hartverwarmend om keer-op-keer verwondering over de ontdekking van de graftombe van Toetanchamon en bewondering voor de Egyptische beschaving te zien bij het Nederlandse publiek.

Amsterdam EXPO is de komende drie weken gesloten in verband met de opbouw van een nieuwe tentoonstelling: Pixar – 25 Years of Animation.

Gerelateerde boeken:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier