Dark
Light

Russisch atelier aan de Amstel

1 minuut leestijd

Andrej Roiter, Contraband - Afb: Hermitage Amsterdam
Andrej Roiter, Contraband – Afb: Hermitage Amsterdam
Bij de hermitage in Amsterdam is sinds zaterdag de tentoonstelling Russisch atelier aan de Amstel. 10 hedendaagse kunstenaars te zien. De expositie valt samen met de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar, toont recent werk van tien kunstenaars die hun roots hebben in Rusland maar al enige tijd wonen en werken in Nederland.

Marina Chernikova, still About about IT - Afb: Hermitage Amsterdam
Marina Chernikova, still About about IT – Afb: Hermitage Amsterdam


In de getoonde kunstwerken worden verschillende thema’s belicht, zoals het soms nomadische internationale bestaan van de hedendaagse kunstenaar, migratie, de schakeling tussen twee werelden, herinneringen aan de tijd in Rusland en vragen rond identiteit. Onder de werken van Andrei Roiter, Slava & Marta, Gluklya, Marina Chernikova, Tatyana Yassievich, Masha Trebukova, Asia Komarova, Irina Popova en Julia Winter zijn schilderingen, fotografie, installaties en video’s.

Ook te zien zijn video-interviews met alle betrokken kunstenaars over hun ervaringen in Nederland.

De expositie is te zien tegelijk met Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst. Deze grote tentoonstelling loopt tot en met 28 februari 2014 en besteedt aandacht aan een kleine, maar interessante groep jonge Franse kunstenaars, Les Nabis.

Russisch atelier aan de Amstel. 10 hedendaagse kunstenaars is te zien tot en met 5 januari 2014.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".