Schade toegebracht aan historische citadel Aleppo

Citadel van Aleppo
Citadel van Aleppo

De dertiende-eeuwse citadel van Aleppo in Syrië is deels ingestort na een explosie. Dat is te zien op videobeelden en foto’s.

De citadel wordt momenteel door het Syrische leger gebruikt als basis. Vannacht was er een explosie in een tunnel onder het complex, die gegraven zou zijn door de rebellen. Als gevolg van de explosie is een deel van de muur om de citadel ingestort. Op foto’s is te zien dat de muren in puin liggen.

Voordat er in 2011 in Syrië een burgeroorlog uitbrak was de citadel van Aleppo een belangrijke toeristische trekpleister. De historische binnenstad van Aleppo – een van de oudste steden ter wereld – was tijdens de gevechten al vrijwel volledig vernield. De citadel bevindt zich op een heuvel in de stad.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: