Schade toegebracht aan historische citadel Aleppo

Citadel van Aleppo
Citadel van Aleppo

De dertiende-eeuwse citadel van Aleppo in Syrië is deels ingestort na een explosie. Dat is te zien op videobeelden en foto’s.

De citadel wordt momenteel door het Syrische leger gebruikt als basis. Vannacht was er een explosie in een tunnel onder het complex, die gegraven zou zijn door de rebellen. Als gevolg van de explosie is een deel van de muur om de citadel ingestort. Op foto’s is te zien dat de muren in puin liggen.

Voordat er in 2011 in Syrië een burgeroorlog uitbrak was de citadel van Aleppo een belangrijke toeristische trekpleister. De historische binnenstad van Aleppo – een van de oudste steden ter wereld – was tijdens de gevechten al vrijwel volledig vernield. De citadel bevindt zich op een heuvel in de stad.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: