Scheepvaartmuseum verwelkomt 100.000ste bezoeker

Scheepvaartmuseum Amsterdam – Foto: CC/Ricardo Liberato
Sinds het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in oktober werk heropend, heeft het al honderdduizend bezoekers ontvangen. De 100.000ste bezoeker werd deze week verwelkomd.

Het museum sloot de deuren in 2007 voor een grootscheepse verbouwing. Begin oktober werd het museum, in bijzijn van onder meer koningin Beatrix, heropend.

Sinds die heropening blijkt het museum al door honderdduizend mensen te zijn bezocht. De 100.000ste bezoeker, Sabine Waney uit Amsterdam,

- advertentie -werd woensdagmiddag verwelkomd door museumdirecteur Willem Bijleveld met een bos bloemen en cadeautjes uit de museumwinkel.

Het Scheepvaartmuseum hoopt in het eerste jaar na opening 300.000 bezoekers te trekken. Voor de renovatie kwamen elk jaar 200.000 mensen naar het museum.

Het Nederlands Scheepvaartmuseum is gevestigd in ‘s Lands Zeemagazijn, een gebouw dat in 1656 werd gebouwd onder leiding van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert (1615-1676). In 1973 betrok het museum het pand. De afgelopen jaren is het gebouw zoveel mogelijk teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp van Stalpaert. Verder heeft de binnenplaats, genaamd Het Open Pleyn, een glazen dak gekregen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: