Scheepvaartmuseum verwelkomt 100.000ste bezoeker

1 minuut leestijd

Scheepvaartmuseum Amsterdam – Foto: CC/Ricardo Liberato
Sinds het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in oktober werk heropend, heeft het al honderdduizend bezoekers ontvangen. De 100.000ste bezoeker werd deze week verwelkomd.

Het museum sloot de deuren in 2007 voor een grootscheepse verbouwing. Begin oktober werd het museum, in bijzijn van onder meer koningin Beatrix, heropend.

Sinds die heropening blijkt het museum al door honderdduizend mensen te zijn bezocht. De 100.000ste bezoeker, Sabine Waney uit Amsterdam,werd woensdagmiddag verwelkomd door museumdirecteur Willem Bijleveld met een bos bloemen en cadeautjes uit de museumwinkel.

Het Scheepvaartmuseum hoopt in het eerste jaar na opening 300.000 bezoekers te trekken. Voor de renovatie kwamen elk jaar 200.000 mensen naar het museum.

Het Nederlands Scheepvaartmuseum is gevestigd in ’s Lands Zeemagazijn, een gebouw dat in 1656 werd gebouwd onder leiding van stadsbouwmeester Daniël Stalpaert (1615-1676). In 1973 betrok het museum het pand. De afgelopen jaren is het gebouw zoveel mogelijk teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp van Stalpaert. Verder heeft de binnenplaats, genaamd Het Open Pleyn, een glazen dak gekregen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie