Schilderij Adriaan de Lelie ontdekt

willekeurig schilderij van De Lelie
Medewerkers van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) in Den Haag hebben een schilderij van Adriaan de Lelie ontdekt. Dat meldt het ANP maandag.

De vondst werd gedaan tijdens een zogenaamde beoordelingsdag van het RKD. Particulieren kunnen hun kunstwerken tijdens dat soort dagen gratis laten beoordelen door experts van het rijksbureau.Adriaan de Lelie (1755-1820), een autodidact, werd vooral bekend als portretschilder. Op het onlangs ontdekte doek van zijn hand is een portret afgebeeld van Bernardus de Bosch (1742-1816), destijds een bekend figuur in de Amsterdamse societywereld. De eigenaar van het doek is een nazaat van deze De Bosch.

- advertentie -

Hoeveel het kunstwerk waard is, is niet bekendgemaakt. De beoordelaars van het RKD hangen namelijk geen prijskaartjes aan de beoordeelde werken, meldt het ANP.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: