Shortlist ‘Geschiedenis Online Prijs’ bekend

1 minuut leestijd

Geschiedenis Online Prijs 2012
Het Historisch Nieuwsblad heeft maandag de shortlist van de Geschiedenis Online Prijs 2012 bekendgemaakt.

Vijftien websites in drie categorieën maken nog kans op de prijs. De genomineerden zijn gekozen door een vakjury en de sites zijn onderverdeeld in drie categorieën: Musea en Themasites, Archiefdiensten, Verenigingen en Particulieren en Archiefdiensten.


Op 12 februari maakt een vakjury in het Nationaal Archief in Den Haag bekend welk archief, museum, vereniging of particulier volgens haar de beste site over geschiedenis van het afgelopen jaar heeft gemaakt. De winnaar van de juryprijs verdient de hoofdprijs: een beeldje van beeldend kunstenares Gonneke van Echten.

Publieksprijs

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Tot 8 februari kan het publiek via www.geschiedenisonlineprijs.nl op een groot aantal websites gestemd worden. Het is de bedoeling dat websitebeheerders het publiek actief oproepen om op de eigen website te stemmen. De organisatie levert daarvoor speciale banners aan.

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad.

De genomineerden voor de juryprijs:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties