Sloop deel Berlijnse Muur toch hervat

Protesten bij de East Side Gallery, eerder deze maand – Foto: Still YouTube
Ondanks protesten is woensdag toch de sloop van een bijzonder stuk van de Berlijnse Muur hervat. Een aantal weken geleden werd al een begin gemaakt met de sloop, maar na hevige protesten werd het werk toen stilgelegd.

Een projectontwikkelaar wil in totaal zo’n twintig meter van de East Side Gallery slopen. Hij wil op deze plek van de muur luxe appartementen bouwen maar dat is tegen het zere been van veel inwoners van Berlijn. Volgens hen gaat het om cultuurvernietiging.


Begin deze maand werden de sloopwerkzaamheden vanwege de protesten stilgelegd, maar nu zijn ze dus weer hervat.

- advertentie -

Het stuk dat gesloopt wordt maakt onderdeel uit van de zogenaamde East Side Gallery, een groot stuk van de muur dat beschilderd is door tientallen kunstenaars. De afgelopen weken hebben ook verschillende prominenten, waaronder acteur David Hasselhoff, zich hard gemaakt voor het behoud van het stuk muur. Dat lijkt nu tevergeefs te zijn geweest.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: