Smartphone-app over de Slag om Arnhem

Operatie Market Garden
Er komt een speciale applicatie voor de mobiele telefoon die de luchtlandingen van de Slag om Arnhem zichtbaar zal maken. Dat heeft stichting Scarabee in Oosterbeek vandaag bekendgemaakt.

Het is de bedoeling dat de zogenaamde Airborne App tijdens de Airborne wandeltocht van 2012 gebruikt kan worden. Tijdens de komende wandeltocht, begin september, zullen wandelaars uitgenodigd worden om ‘mee te bouwen’ aan de realisatie van het nieuwe virtuele monument. Stichting Scarabee:- advertentie -

Met parachutisten bedrukte enveloppen worden gevuld met persoonlijke boodschappen en donaties van de wandelaars. Tussen de bomen opgehangen groeit de zee van enveloppen uit tot een papieren voorbode van het nieuwe virtuele monument. Wandelaars dragen zo gezamenlijk bij aan de totstandkoming van het monument en treden daarmee in een traditie van oorlogsmonumenten die door burgers zelf werden gefinancierd en opgericht.

Als de app klaar is krijgen gebruikers na het downloaden beelden te zien van dalende parachutisten als de telefoon naar de lucht wordt gericht.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: