Maand van de geschiedenis
Dark
Light

Smartphone-app over de Slag om Arnhem

1 minuut leestijd

Operatie Market Garden
Er komt een speciale applicatie voor de mobiele telefoon die de luchtlandingen van de Slag om Arnhem zichtbaar zal maken. Dat heeft stichting Scarabee in Oosterbeek vandaag bekendgemaakt.

Het is de bedoeling dat de zogenaamde Airborne App tijdens de Airborne wandeltocht van 2012 gebruikt kan worden. Tijdens de komende wandeltocht, begin september, zullen wandelaars uitgenodigd worden om ‘mee te bouwen’ aan de realisatie van het nieuwe virtuele monument. Stichting Scarabee:

Met parachutisten bedrukte enveloppen worden gevuld met persoonlijke boodschappen en donaties van de wandelaars. Tussen de bomen opgehangen groeit de zee van enveloppen uit tot een papieren voorbode van het nieuwe virtuele monument. Wandelaars dragen zo gezamenlijk bij aan de totstandkoming van het monument en treden daarmee in een traditie van oorlogsmonumenten die door burgers zelf werden gefinancierd en opgericht.

Als de app klaar is krijgen gebruikers na het downloaden beelden te zien van dalende parachutisten als de telefoon naar de lucht wordt gericht.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie