Sonja Barend over zestig jaar tv-interviews

Sonja Barend – Foto: Hans Peter
Sonja Barend keert begin oktober voor één keer terug op de Nederlandse tv. Ze zal op zaterdag 8 oktober een televisieprogramma presenteren over zestig jaar televisie-interviews.

Het VARA-programma wordt opgenomen in De Rode Hoed in Amsterdam. Geen onbekend terrein voor de presentatrice. In dit centrum werd ooit haar eigen talkshow opgenomen. Sonja Barend zal in de uitzending in gesprek gaan met interviewers en geïnterviewden over de kunst van een goed gesprek op televisie.

Ook zal ze in het programma bekendmaken aan wie dit jaar de naar haar vernoemde Sonja Barend Award wordt toegekend, de vakprijs voor het beste televisiegesprek van het afgelopen seizoen. De genomineerden voor deze prijs zijn dinsdag bekendgemaakt. Dit zijn Twan Huys (gesprek met Thom Karremans), Paul Witteman en Jeroen Pauw (gesprek met Albert Drent, de directeur van het Het Hofnarretje), Sven Kockelmann (gesprek met Marine Le Pen) en Matthijs van Nieuwkerk (gesprek met Isa Hoes).

- advertentie -Afgelopen jaar ging de prijs naar Clairy Polak voor haar gesprek met DSB-topman Hans van Goor.

Bij uitgeverij Bertram En De Leeuw verschijnt half september een door Sonja Barend samengesteld boek over zestig jaar televisie-interviews.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: