Week van de koloniale geschiedenis

Sotheby’s veilt zeldzame tiara

De tiara – Foto: Sotheby’s
Bij Sotheby’s in Genève wordt over twee maanden een zeldzame tiara geveild. De waardevolle kroon werd begin twintigste eeuw gemaakt voor Katharina Slepzow (1862 – 1929), de tweede vrouw van Graaf Guido von Henckel (1830-1916).

Volgens veilinghuis Sotheby’s gaat het om de duurdste tiara die sinds dertig jaar op een veiling is verschenen. Verwacht wordt dat ze tussen de drie en acht miljoen euro op gaat brengen.

De tiara bestaat

- advertentie -uit diamanten en elf zeldzame Colombiaanse peervormige smaragden van meer dan 500 karaat. Volgens Sotheby’s maakten de smaragden vermoedelijk ook ooit onderdeel uit van de juwelencollectie van keizerin Eugénie, de vrouw van keizer Napoleon III.

Rond 1900 werd de tiara met diamanten en smaragden vervaardigd, mogelijk door het Franse juweliershuis Chaumet. De veiling vindt plaats op 17 mei.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: