Week van de koloniale geschiedenis

Stadsarchief A’dam bestolen door medewerker

Stadsarchief Amsterdam
Het Stadsarchief Amsterdam is in 2009 bestolen door een medewerker. De inmiddels ontslagen medewerker stal onder meer zeventiende- en achttiende-eeuwse gedichten.

De mewerker bood de oude zogenaamde gelegenheidsgedichten aan bij verschillende antiquaren. De man, die al dertig jaar bij het archief werkte, liep tegen de lamp nadat een conservator van de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam de zaak niet vertrouwde.De gestolen stukken vertegenwoordigden een waarde van enkele duizenden euro’s en zijn inmiddels door het archief teruggekocht.

- advertentie -

De archiefdienst heeft de hulp ingeroepen van een recherchebureau. Dit bureau onderzoekt of de voormalig medewerker behalve de gedichten nog andere zaken heeft ontvreemd.

Het stadsarchief gaat op zijn website een lijst van gestolen stukken publiceren.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: