Stadsmusea Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam gaan samenwerken

Haags Historisch Museum - Foto: CC
Haags Historisch Museum – Foto: CC
Tijdens het nationale museumcongres van de Nederlandse Museumvereniging in Den Bosch, hebben de directeuren van het Haags Historisch Museum, Stadsmuseum Zoetermeer en Museum Rotterdam een convenant tot samenwerking ondertekend.


Onder de noemer Stadsmuseale Regioketen Den Haag-Rotterdam-Zoetermeer, willen de musea vanaf nu intensief gaan samenwerken om de maatschappelijke positie te versterken. De drie musea behouden hun huidige status en financieringsstructuur maar willen elkaar inhoudelijk en programmatisch versterken via verschillende projecten en activiteiten. Het is volgens de instellingen voor het eerst dat Nederlandse musea vanuit verschillende plaatsen op deze wijze de handen ineen slaan.

De museum hebben afgesproken gezamenlijk een programma op te stelen dat moet leiden tot meer kennisdeling. Ook zijn er plannen voor gezamenlijke tentoonstellingen. Zo staat voor 2016 een grote tentoonstelling gepland over de moderne stadscultuur gepland in alle drie de steden. Aan die tentoonstelling zullen alle drie de musea een bijdrage leveren.

De drie musea sluiten niet uit dat op termijn ook andere museale instellingen aansluiten bij het initiatief.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: