Dark
Light

Stedelijk vanwege bezuinigingen op maandagen dicht

1 minuut leestijd

Het nieuwe logo van het Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum Amsterdam is na de heropening (september) op maandagen niet toegankelijk voor het publiek. Dat meldt de Nederlandse Museumvereniging dinsdag.

Het museum heeft besloten op maandagen de deuren te sluiten vanwege bezuinigingen. Het Stedelijk, dat in september de deuren na een renovatie van bijna tien jaar weer opent, moet van de Amsterdamse Kunstraad vier miljoen euro bezuinigen.Het museum had 15,5 miljoen euro subsidie gevraagd maar de Kunstraad adviseerde de gemeente 11,6 miljoen euro te geven. De raad uitte onlangs harde kritiek op het museum. Het Stedelijk zou bij de subsidieaanvraag bijvoorbeeld helemaal geen rekening hebben gehouden met de uitspraak van de gemeenteraad om te bezuinigen op de grote culturele instellingen.

De buren van het Amsterdamse museum, het Van Gogh Museum en Rijksmuseum, blijven wel gewoon op maandag open.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie