Steeds meer mensen met Museumkaart

Museumkaart
In 2010 waren er in Nederland 750.000 mensen met een Museumkaart. Een stijging van twaalf procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Stichting Museumkaart.

De kaarthouders brachten afgelopen jaar gezamenlijk bijna vier miljoen keer een bezoek aan een van de ongeveer vierhonderd musea museum waar de kaart gebruikt kan worden. Siebe Weide, directeur van de Museumvereniging, is opgetogen over de toename van het aantal mensen met een Museumkaart:Ondanks, of misschien wel dankzij de economische crisis blijft de Museumkaart enorm populair.

Wie een Museumkaart heeft hoeft bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea geen entree te betalen. Aan het einde van het jaar deelt de Stichting Museumkaart alle inkomsten door het totaal aantal Museumkaartbezoeken. dit bedrag wordt verdeeld over de aangesloten musea.

- advertentie -

volgens de Stichting Museumkaart is de kaart een “instrument dat herhalingsbezoek aan musea stimuleert en bezoekers meer bij musea betrekt”. Nederland heeft de hoogste museumdichtheid per hoofd van de bevolking ter wereld.

Ovartaci's bedBij Museum Het Dolhuys in Haarlem is vanaf…
NHMHet Nationaal Historisch Museum ontvangt vanaf 1 januari geen…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier