Steun voor Teekenschool van het Rijksmuseum

De Teekenschool – Foto: Rijksmuseum / Arie de Leeuw
Het SNS Reaal Fonds wordt hoofdbegunstiger van het nieuwe educatiecentrum van het Rijksmuseum Amsterdam. Het is de bedoeling dat dit nieuwe centrum de deuren in 2013 opent.

Het fonds steunt de Teekenschool met een “substantiële, meerjarige bijdrage”. Om hoeveel geld het precies gaat is niet bekendgemaakt. Het Rijksmuseum verwacht in de Teekenschool per jaar veertigduizend kinderen en vijfduizend volwassenen te ontvangen.

Het educatiecentrum

- advertentie -dankt zijn naam aan de oorspronkelijke functie ervan aan het einde van de negentiende eeuw. In het gebouw in de tuin van het Rijksmuseum werden onder meer tekenlessen gegeven en de Teekenschool was uiteindelijk de voorloper van de latere Gerrit Rietveld Academie. Het museum brengt met de nieuwe invulling van de Teekenschool de spreuk teekenen is spreken en schrijven tegelijk, zoals op de gevel van het monumentale gebouw staat vermeld, weer tot leven.

Het centrum gaat straks speciaal voor kinderen tot twaalf jaar, maar ook voor oudere kinderen en volwassenen, verdieping geven aan de collectie van het Rijksmuseum. Er komen drie ateliers: een beeldend atelier, een multimedia atelier en een ‘Gouden Eeuw’ atelier waar geschiedenis centraal staat.

Het SNS Reaal Fonds dat onder meer projecten op het gebied van kunst & cultuur steunt, financiert de programmering van de Teekenschool.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: