Stuk van Dom van Keulen naar ruimtestation ISS

Dom van Keulen bij zonsondergang - cc
Dom van Keulen bij zonsondergang – cc
Drie astronauten zijn deze week naar het ruimtestation ISS afgereisd. Een van de astronauten, de Duitser Alexander Gerst, had een bijzonder stuk bagage bij zich: een steen afkomstig van de wereldberoemde Dom van Keulen.


De astronauten arriveerden donderdagochtend bij het ruimtestation, zes uur nadat ze gelanceerd waren vanaf de ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan. De drie astronauten blijven tot november in het ISS. Alexander Gerst is de zesde Europeaan die lang in het ruimtestation verblijft.

Gedurende zijn verblijf, blijft het stuk steen van de Dom aanwezig in het ruimtestation ruim 400 kilometer boven de aarde. Eind dit jaar wordt de steen teruggeplaatst in de gevel van de eeuwenoude Dom. Deze gotische basiliek bevindt zich in het hartje van Keulen. Het is de grootste kathedraal van Duitsland.

Lees hier meer over de Dom van Keulen

- advertentie -
Schloss Itter is gebouwd boven op een berg die uitkijkt op de ingang van het Brixental in Oostenrijk. De eerste historische vermelding dateert van 1241. Het slot is vernietigd, herbouwd en door de eeuwen heen uitgebreid voordat het in 1942 werd verbouwd tot een vip-gevangenis. Het heeft achtereenvolgens dienstgedaan als militaire vesting, woonhuis en een luxe hotel.
Als de oorlog eigenlijk al gestreden is, bundelt een kleine groep Amerikaanse…
Een van de twee enig overgebleven exemplaren van…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

>>> Meer geschiedenisboeken
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier