Week van de koloniale geschiedenis

Stuk van Dom van Keulen naar ruimtestation ISS

Dom van Keulen bij zonsondergang - cc
Dom van Keulen bij zonsondergang – cc
Drie astronauten zijn deze week naar het ruimtestation ISS afgereisd. Een van de astronauten, de Duitser Alexander Gerst, had een bijzonder stuk bagage bij zich: een steen afkomstig van de wereldberoemde Dom van Keulen.


De astronauten arriveerden donderdagochtend bij het ruimtestation, zes uur nadat ze gelanceerd waren vanaf de ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan. De drie astronauten blijven tot november in het ISS. Alexander Gerst is de zesde Europeaan die lang in het ruimtestation verblijft.

Gedurende zijn verblijf, blijft het stuk steen van de Dom aanwezig in het ruimtestation ruim 400 kilometer boven de aarde. Eind dit jaar wordt de steen teruggeplaatst in de gevel van de eeuwenoude Dom. Deze gotische basiliek bevindt zich in het hartje van Keulen. Het is de grootste kathedraal van Duitsland.

Lees hier meer over de Dom van Keulen

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: