Summerschool over de geschiedenis van het boek

Slaven op een tekening van Pierre Jacques Benoit – Foto: Bijzondere Collecties
Slaven op een tekening van Pierre Jacques Benoit – Foto: Bijzondere Collecties
De afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam houdt deze maand een summerschool over de geschiedenis van het boek. Vorig jaar haalde deze summerschool nog het nieuws door toen Nicholas Pickwoad, vooraanstaand kenner van boekbanden, tijdens een van de workshops een bijzonder negende-eeuws manuscript ontdekte.

Tussen 19 en 30 augustus worden er verschillende cursussen, workshops en evenementen georganiseerd. Volgens de organisatie heeft de summerschool veel te bieden voor iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie.

Speciale aandacht krijgt de geschiedenis van de slavernij in Nederland en de Nederlandse koloniën. In 2013 wordt herdacht dat de slavernij in de Nederlandse koloniën 150 jaar geleden werd afgeschaft. De Bijzondere Collecties sluiten bij de officiële herdenking aan met de tentoonstelling Slavernij verbeeld.

Gratis naar de summerschool

Historiek mag één plek voor de summerschool weggeven. Kans maken op die plek? Doe dan deze quiz. De winnaar mag gratis één course en één workshop naar keuze volgen (totale waarde van 300,- euro) Deelnemen kan tot en met woensdagavond.

- advertentie -

Deelnemen aan de quiz kan helaas niet meer.
De winnaar ontvangt bericht.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier