Surffoto’s koning Edward VIII opgedoken

//
1 minuut leestijd

Foto: Museum of British Surfing
Het Museum of British Surfing is onlangs in bezit gekomen van een aantal oude foto’s van een surfende koning Edward VIII.

De foto’s zijn gemaakt in 1920 toen Edward, die toen nog kroonprins was, een bezoek bracht aan Hawaii. Tijdens dit bezoek maakte hij onder meer een tocht met een kano. Later werd hij ook nog uitgedaagd om te gaan surfen. Deze sport was in die tijd nog erg onbekend. De latere koning Edward VIII werd bij het surfen begeleid door Duke Kahanamoku, een bekende surfer en zwemmer die in zijn carrière maar liefst drie gouden medailles won. Kahanamoku wordt vaak gezien als de grondlegger van de moderne surfsport.

Volgens het Museum of British Surfing was de toekomstige koning zo enthousiast over het surfen dat hij in juli datzelfde jaar met het schip HMS Renown opnieuw naar Hawaii voer om te kunnen surfen. Hij nam zijn vriend Lord Mountbatten mee.

Tijdens een van de surftochten blijkt de koning te zijn gefotografeerd. Het Museum of British Surfing kreeg de foto’s vorig jaar van een achternicht van Duke Kahanamoku.

Edward VIII volgde zijn vader in 1936 op als koning van Groot-Brittannië. Na een jaar te hebben geregeerd deed hij echter afstand van de Britse troon zodat hij kon trouwen met Wallis Warfield Simpson, een gescheiden Amerikaanse vrouw. Hij werd als koning opgevolgd door zijn broer, George VI.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties