Taco Dibbets nieuwe hoofddirecteur Rijksmuseum

Taco Dibbets volgt Wim Pijbes op als hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Het museum heeft dat maandag bekendgemaakt. De nieuwe directeur is kunsthistoricus en vanaf 2008 directeur Collecties van het Rijksmuseum.

Dibbits werkt sinds 2002 in het Rijksmuseum. Hij speelde een belangrijke rol bij de inrichting en presentatie van het vernieuwde Rijksmuseum, dat na de renovatie in 2013 weer zijn deuren opende. Ook was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van Rijksstudio, de website van het Rijksmuseum. Verder werkte hij aan aanwinsten, zoals de Bacchant van Adriaen de Vries (2015) en Rembrandts Marten en Oopjen (2016).

Taco Dibbits is vanzelfsprekend bij met zijn benoeming. Hij noemt het Rijksmuseum één van de mooiste musea in de wereld.

“De schatten van het museum hebben volgens mij de kracht te verbinden. Het is een museum van en voor iedereen.”

Jaap de Hoop Scheffer, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum:

- advertentie -

“Taco Dibbits paart een grote internationale ervaring aan zijn passie voor kunst en geschiedenis. Hij is nu reeds een boegbeeld van het Rijksmuseum. Vanuit de inhoud gedreven is Taco bij uitstek in staat verder vorm te geven aan de voortgang van het proces van vernieuwing en ontwikkeling, noodzakelijk om de bezoeker van het museum steeds weer te inspireren en te verbazen.”

Geschiedenisboeken: Landenreeks Rijksmuseum

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: