Te koop: Nationaal Voetbalmuseum

Nationaal Voetbalmuseum
Het Nationaal Voetbalmuseum in Middelburg staat te koop. Het museum trekt minder bezoekers dan verwacht. Het is de bedoeling dat het museum verkocht wordt en vervolgens verhuist naar een locatie ergens in het midden van het land.

Het museum, bekend als de Voetbal Experience, werd in 2009 geopend door Guus Hiddink. Het bevindt zich op het zogenaamde Zeeland Entertainment Park (ZEP) in Middelburg. De initiatiefnemers verwachtten dat het museum ongeveer 200.000 bezoekers zou trekken. Afgelopen jaar waren er echter maar 50.000 belangstellenden. Het museum denkt dat er meer bezoekers komen als er verhuisd wordt naar het midden van het land.

Initiatiefnemers van de Voetbal Experience waren voetbaljournalisten Johan Derksen, Hugo Borst, Matty Verkammen en Jaap de Groot. Het museum blijft open totdat er een koper is gevonden.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: