Tekening James Ensor uit Gemeentemuseum verdwenen

Detail van de verdwenen tekening
Uit het Gemeentemuseum in Den Haag is een potloodtekening van de Belgische kunstenaar James Ensor (1860-1949) verdwenen. Het museum is niet de eigenaar van de tekening. Het had het stuk in bruikleen naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling over de Vlaamse kunstschilder.

De verdwenen tekening is 22,5 bij 17 centimeter groot en heeft de titel Triomf van de dood. Ensor maakte de potloodtekening in 1887. Het werk behoort tot de collectie van het Koninklijk Museum voorSchone Kunsten in Antwerpen (KMSKA).

- advertentie -

Vermoed wordt dat de tekening vorige week vrijdag uit het Gemeentemuseum is gestolen. Het museum:

Dat de tekening niet van ons is, maar geleend van een ander museum, maakt het des te vervelender

Het Gemeentemuseum heeft de zaak inmiddels overgedragen aan de Politie Haaglanden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: