Dark
Light

Tekening Rembrandt gestolen uit Amerikaans hotel

1 minuut leestijd
De gestolen tekening
De gestolen tekening

Uit een hotel in Los Angeles is dit weekend een tekening van Rembrandt van Rijn gestolen. Dat meldt de Los Angeles Times.

De tekening, getiteld Het Oordeel, heeft een afmeting van ongeveer 28 bij 15 centimeter en werd rond 1655 door Rembrandt gemaakt. Het werk werd tentoongesteld in de lobby van het hotel Ritz Carlton Marina del Rey in Los Angeles. Zaterdagnacht verdween de tekening.

Volgens de politie, die de beveiligingsbeelden van het hotel inmiddels heeft bestudeerd, werd de diefstal nauwkeurig voorbereid en werkte de dader waarschijnlijk niet alleen. De tekening werd rond half elf ’s avonds gestolen op het moment dat de curator van de tentoonstelling kort werd afgeleid. Of de persoon die de curator afleidde ook betrokken is bij de diefstal, is nog niet duidelijk.

De Rembrandt-tekening is eigendom van het Linearis Institute uit San Francisco. De waarde wordt geschat op ongeveer 250.000 dollar (175.000 euro).

Overzicht van Boeken over Rembrandt van Rijn

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie