Week van de koloniale geschiedenis

Tekening Rembrandt gestolen uit Amerikaans hotel

De gestolen tekening
Uit een hotel in Los Angeles is dit weekend een tekening van Rembrandt van Rijn gestolen. Dat meldt de Los Angeles Times.

De tekening, getiteld Het Oordeel, heeft een afmeting van ongeveer 28 bij 15 centimeter en werd rond 1655 door Rembrandt gemaakt. Het werk werd tentoongesteld in de lobby van het hotel Ritz Carlton Marina del Rey in Los Angeles. Zaterdagnacht verdween de tekening.

Volgens de politie, die de beveiligingsbeelden van het hotel

- advertentie -inmiddels heeft bestudeerd, werd de diefstal nauwkeurig voorbereid en werkte de dader waarschijnlijk niet alleen. De tekening werd rond half elf ’s avonds gestolen op het moment dat de curator van de tentoonstelling kort werd afgeleid. Of de persoon die de curator afleidde ook betrokken is bij de diefstal, is nog niet duidelijk.

De Rembrandt-tekening is eigendom van het Linearis Institute uit San Francisco. De waarde wordt geschat op ongeveer 250.000 dollar (175.000 euro).

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: