Televisieserie: Van Rossem for President

Van Rossem for President
Historicus Maarten van Rossem is voor de EO naar Amerika gereisd om reportages te maken over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In vier afleveringen staat hij stil bij de (geschiedenis van) de verkiezingen voor het presidentschap van de VS.

Bekijk de verschillende afleveringen hieronder:

Aflevering 1 ~ 11 oktober 2012

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

- advertentie -

Maarten van Rossem onderzoekt de achtergronden van Obama’s succes. Hij gaat naar Chicago waar het allemaal begonnen is en zet zich in Manny’s Cafe aan de Obama-sandwich.

Aflevering 2 ~ 18 oktober 2012

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Reportageserie Maarten in een onopvallende villawijk in Washington een heuse replica van het Witte Huis vindt, die bovendien te koop staat. Hij bezoekt verder onder andere een presidentiële kleermaker en krijgt les in schieten.

Aflevering 3 ~ 25 oktober 2012

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


In deze aflevering blijkt dat je religieus moet zijn als president. Van Obama weten we niet wat ‘ie gelooft, maar wel dat ‘ie dat doet. Romney is Mormoon. Wat nou als een Mormoon de belangrijkste man ter wereld wordt? Hebben Mormonen gevoel voor humor?

De Romneycampagne blijkt vele miljoenen uit Las Vegas te krijgen. Maarten gaat op verkenning uit en leert en passant wat een pokerface is.

Aflevering 4 ~ 1 november 2012

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Reportageserie Van Rossem ondergaat een verjongingskuur, ervaart in zijn onderzoek naar de moord op JFK hoe levensgevaarlijk het ambt van president is en biedt Nederland aan als 51e staat van de Verenigde Staten.

Volgende aflevering op 8 november (Nederland 1, 21:30 uur)

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier