Tentoonstelling David Bowie naar Groninger Museum

Foto die gemaakt werd voor de Bowie-albumcover 'Aladdin Sane' - Foto: Brian Duffy (© The David Bowie Archive)
Foto die gemaakt werd voor de Bowie-albumcover ‘Aladdin Sane’ – Foto: Brian Duffy (© The David Bowie Archive)

Een grote tentoonstelling over muzikant David Bowie, die momenteel nog te zien is in het Victoria & Albert Museum in Londen, komt eind 2015 naar het Groninger Museum.

De tentoonstelling is het eerste internationale overzicht van de carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd.


- advertentie -

Meer dan driehonderd objecten uit het David Bowie Archief, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, fotografie, ontwerpen van bijvoorbeeld albums, en zeldzaam materiaal van de afgelopen vijftig jaar zijn voor de tentoonstelling samengebracht.

Het Groninger Museum:

De tentoonstelling demonstreert hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking met veel vormgevers op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.

Wereldreis

De multimedia van de tentoonstelling is verzorgd door Sennheiser. De geluidstechnologie die hoort bij de toneelensceneringen, animaties en video-installaties, creëert volgens de samenstellers een reis langs de artistieke invloeden van David Bowie.

Tot en met aankomende zondag is de tentoonstelling te zien in het Victoria & Albert Museum in Londen, waar het tot nu toe ruim 300.000 belangstellenden trok. Na Londen is de tentoonstelling te zien in Toronto, Sao Paulo, Chicago, Parijs en in Groningen. In laatstgenoemde stad zal de tentoonstelling van december 2015 tot en met maart 2016 te zien zijn.

Uitgaven van David Bowie:

Impressie van de tentoonstelling:

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Geschiedenisliefhebber? Volg ons:

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier