Tentoonstelling: de ontwikkeling van het boek

Foto: Meermanno
Bij Museum Meermanno in Den Haag is de komende maanden een tentoonstelling te zien rond de ontwikkeling van het boek, vanaf 1850 tot heden.

Het museum toont al permanent middeleeuwse handschriften en vroege drukken in de Boekzaal. Nu wordt dus met een speciale tentoonstelling – getiteld Van lood tot led – een overzicht gegeven van de ontwikkeling van het boek sinds 1850.

In de tentoonstelling worden bezoekers langs een tijdlijn geloodst.

- advertentie -Van lood, de periode waarin boeken nog met loodzetsel werden gedrukt, tot led, naar de huidige tijd waarin het e-book steeds populairder wordt.

Museum Meermanno:

Onderweg wordt aandacht besteed aan de veranderingen die de techniek van het maken van boeken onderging, het streven om boeken bereikbaar te maken voor het lezerspubliek en de wens om boeken van een goede en eigentijdse vorm te voorzien.

De expositie is ontwikkeld in samenwerking met Centraal Boekhuis.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: