Terugkijken: De Tour de France van 1988

Tour de France
De zomer van 1988 is de geschiedenisboeken ingegaan als de zomer waarin Oranje het EK voetbal won. Het had echter ook zomaar de zomer kunnen zijn waarin Steven Rooks de Tour de France won.

De Nederlander eindige uiteindelijk echter als tweede, achter Pedro Delgado. Deze Spanjaard had aan het eind van de tour meer dan zeven minuten voorsprong, maar toch was nog even spannend of hij überhaupt wel zou winnen. De gele truidrager werd namelijk, net als Gert-Jan Theunisse, beschuldigd van dopinggebruik.


Doping

Uiteindelijk kwam Delgado met de schrik vrij. Het middel dat hij had gebruikt bleek niet op de dopinglijst van de UCI te staan (wel op de lijst van het IOC). De Spanjaard behield zijn positie en Steven Rooks, die in deze tour de prestigieuze etappe naar Alpe d’Huez won, werd tweede.

- advertentie -

Andere Tijden Sport stond zondag in het teken van deze veelbesproken editie van de Tour de France. De programmamakers spraken onder meer met tourwinnaar Pedro Delgado, Gert Jan Theunisse en Steven Rooks. Titel van deze uitzending: Waar Rooks is, is Theunisse

Get Adobe Flash

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: