/

Terugkijken: DWDD over het Lam Gods

Detail van het gestolen paneel van Het Lam Gods
Detail van het gestolen paneel van Het Lam Gods

Detail van het gestolen paneel van Het Lam Gods
Detail van het gestolen paneel van Het Lam Gods
Van het wereldberoemde vijftiende-eeuwse altaarstuk De Aanbidding van het Lam Gods ontbreekt al sinds 1934 een paneel. Dit paneel, Rechtvaardige rechters, werd destijds gestolen uit de Sint-Baafskathedraal in Gent.

De dieven namen eigenlijk twee panelen mee. Een van die panelen, Heilige Johannes de Doper, werd twee weken later echter teruggevonden in een bagageruimte van een station in Brussel, maar het andere paneel is nooit meer gezien. Aangezien het altaarstuk beschouwd wordt als een van de belangrijkste werken uit de kunstgeschiedenis, houdt ook de diefstal de wereld al tijden bezig.

Afgelopen weekend beweerde de Belgische historicus Paul De Ridder dat het verdwenen paneel bij een familie in Gent ligt. Bij De Wereld Draait Door vertelden Peter Vandermeersch en Friso Lammertse maandagavond over de opmerkelijke zaak.

Lees ook: Eerdere berichten over het ‘Lam Gods’

Bekijk het fragment hieronder:

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: