Terugkijken: Leon de Winter over het theaterstuk ANNE

Donderdag gaat in Amsterdam het theaterstuk ANNE in première. Auteur Leon de Winter was woensdag te gast bij Pauw & Witteman om te vertellen over het stuk dat hij samen met zijn vrouw Jessica Durlacher schreef.

Het schrijversechtpaar baseerde zich bij het schrijven op de dagboeken die Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf haar onderduikadres schreef. De theatervoorstelling gaat niet alleen over de ingrijpende gebeurtenissen in het leven van Anne Frank, maar laat ook haar ontwikkeling als schrijfster zien. Voor de theatervoorstelling is in Amsterdam speciaal een nieuw theater gebouwd. De première wordt ook bijgewoond door koning Willem-Alexander.

Leon de Winter over de voorstelling ANNE:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: