Charles Blondin, de koorddanser die de Niagarawatervallen overstak

De Franse acrobaat Charles Blondin stond in zijn tijd bekend als dé allerbeste koorddanser ter wereld. Zijn prestaties spreken nog altijd tot de verbeelding. Op 30 juni 1859 leverde hij een huzarenstukje af. In vijf minuten tijd stak hij toen, kundig balancerend op een strakgespannen koord, de Niagarawatervallen over.

Joseph Pujol (1857-1945) – De Franse schetenkoning

Een oud gezegde leert dat men van de wind niet kan leven. De Franse artiest Joseph Pujol bewees eind negentiende eeuw dat dit niet per se waar hoeft te zijn. Pujol verdiende namelijk de kost door in theaters scheten te laten.

Joseph Merrick (1862-1890) – ‘The Elephant Man’

Toen Joseph Merrick in 1862 werd geboren zag hij er niet opvallend uit. Vanaf zijn vijfde levensjaar veranderde zijn lichaam echter aanzienlijk. Er verschenen grote bulten op onder meer zijn armen en benen en uiteindelijk ook op zijn gezicht. Merrick kwam uiteindelijk bekend te staan als ‘The Elephant Man’ en

Jongleren op de Berlijnse Muur (omdat het kan)

Op 9 november 1989 valt de Berlijnse Muur, hét symbool van de Koude Oorlog en de Duitse tweedeling. Maar liefst achtentwintig jaar scheidde de Muur het kapitalistische westen van het communistische oosten.

Het dwergendorp in Rhenen

In 1972 komt circusdirecteur Toni Boltini met een lachwekkend plan: hij wil in Rhenen, als toeristische attractie, een zichzelf runnend dwergendorp bouwen.

Centsprent met circusartiesten

Dit is een centsprent: een goedkope houtsnede ingekleurd met behulp van een sjabloon. Deze centsprent telt acht rijen van zes afbeeldingen van kermis- of circusartiesten. De voorstelling wordt geopend op het eerste plaatje: ‘Zoo vrienden komt bij’.