Alles (en meer) wat u over Wiegel wilde weten

‘Ik word burgemeester,’ verklaarde Hans Wiegel als schooljongen. Die ambitie heeft hij niet waargemaakt, maar hij schopte het wel tot voorzitter van de liberale jongerenorganisatie JOVD, Tweede Kamerlid, fractievoorzitter, lijsttrekker van de VVD, minister en vicepremier, commissaris van de koningin in Friesland, senator en ook nog voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

De treinkaping bij De Punt (23 mei – 11 juni 1977)

Negen gewapende Zuid-Molukkers kaapten op 23 mei 1977 de intercity Assen-Groningen, ter hoogte van het Drentse dorp De Punt. Op 11 juni 1977 werd de kaping beëindigd, na een beschieting door de bijzondere bijstandseenheid (BBE) en een bestorming door Mariniers, gesteund door de Koninklijke Luchtmacht. Bij deze bevrijdingsactie kwamen acht

De lange formatie van 1977

Van alle kabinetsformaties duurde die van 1977 het langst: 208 dagen maar liefst. Dat lag aan een botsing tussen de PvdA van Joop den Uyl en het CDA van Dries van Agt.

Alle premiers van Nederland

Officieel heeft Nederland pas sinds 1945 een minister-president. Voor die tijd werden de regeringsleiders van Nederland de voorzitter van de ministerraad genoemd.

Van Agt had twijfels over geestesgesteldheid Juliana

Voormalig premier Dries van Agt twijfelde in 1980 aan de geestelijk gesteldheid van koningin Juliana. Dit is te lezen in de biografie van oud-premier Van Agt, die vandaag verschijnt. In het voorwoord van het boek wordt een uitspraak van Van Agt geciteerd: “Ik vroeg me ook wel af of Juliana