Week van de koloniale geschiedenis

Halsketting uit de Titanic gestolen in Kopenhagen

De halsketting – Foto: Tivoli
Dieven hebben in attractiepark Tivloli een halsketting van een Titanic-overlevende gestolen. De ketting werd in het park tentoongesteld naar aanleiding van een tijdelijke tentoonstelling over de scheepsramp met de Titanic.

De vergulde ketting is eigendom geweest van Eleanor Widener, een vrouw uit Philadelphia die de ramp met de Titanic in 1912 overleefde. Haar man en 27-jarige zoon overleefden de ramp niet. De Titanic, destijds het grootste passagiersschip ter wereld, zonk in april 1912 na ’s nachts in botsing te zijngekomen met een ijsschots. Van de 2201 passagiers kwamen er 1517 om het leven.

- advertentie -

In de kleine expositie toont attractiepark Tivoli verschillende voorwerpen die gerelateerd zijn aan de scheepsramp. De vitrine waarin de ketting lag is niet stukgeslagen en ook is het alarm niet afgegaan. Het attractiepark heeft een beloning van duizend euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot terugkeer van de ketting.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: