‘Toen was geluk’ naar de bioscoop

De personages Jaap Kooiman (Gerard Cox), Nel Kooiman (Joke Bruijs) en Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier) – Foto: KRO
Er komt een film van de populaire nostalgische televisieserie Toen was geluk heel gewoon Omroep MAX heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De televisieserie werd tussen 1994 en 2009 door de KRO uitgezonden. In 1999 won de serie de Gouden Televizier Ring voor meest populaire televisieprogramma. Aanvankelijk speelde de comedyserie zich af in het eind van de jaren vijftig. De laatste aflevering speelde in 1974.

De speelfilm Toen was geluk heel gewoon begint ook in dat jaar. Het verhaal zal zich onder meer afspelen rond de verloren WK-finale van Nederland tegen West-Duitsland.

- advertentie -Jan Slagter, de directeur van Omroep MAX, over de film:

De comedyserie was een groot succes en voor MAX een goede reden om de kijkers thuis nog één keer de mogelijkheid te bieden hiervan te genieten. De familiefilm gaat verder waar de laatste aflevering gestopt is en zal voor nieuwe, komische en spannende scenes zorgen.

Script van de film wordt geschreven door Lars Boom. Hij schreef eerder onder meer Penny’s Schaduw en Snuf de Hond. Net als in de serie zullen Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier de hoofdrollen spelen.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: