Toneelstuk ‘Mein Kampf’ verfilmd

Tom Schilling als Adolf Hitler
In de Duitse bioscopen is sinds donderdag de film Mein Kampf te zien. In deze film van regisseur Urs Odermatt wordt het gedramatiseerde verhaal van de jonge Adolf Hitler verteld.

De film is gebaseerd op het theaterstuk Mein Kampf van de Duits-Hongaarse schrijver George Tabori (1914-2007). Dit stuk speelt zich af rond 1910 als Hitler in Wenen probeert carrière te maken als kunstschilder. Dit lukt niet erg. Liefst twee keer wordt hij afgwezen door de kunstacademie.In een Weens pension ontmoet de jonge Hitler onder meer de Joodse verteller Schlomo Herzl en de kok Lobkowitz. Als Hitler geen succes blijkt te hebben in de kunstwereld, raadt Herzl hem aan de politiek in te gaan. Hitler volgt die raad op.

- advertentie -

Schrijver Tabori probeerde met dit stuk te laten zien hoe Hitler van mens monster werd. Een groot deel van Tabori’s familie werd tijdens de oorlog vermoord in Auschwitz.

Het theaterstuk is omgezet naar film door regisseur Urs Odermatt. De rol van de jonge Hitler wordt gespeeld door de Duitse acteur Tom Schilling. Of de film ook in Nederlandse bioscopen te zien zal zijn is nog niet bekend.

Trailer van de verfilming

Frank Buckles op 106-jarige leeftijdFrank Buckles, de laatste Amerikaanse…
Grote Markt van Breda - Foto: CC/G.LantingDe Bredase oorlogsburgemeester…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier