Topstukken Mauritshuis naar Gemeentemuseum

Mauritshuis
Naar aanleiding van een grote verbouwing van het Mauritshuis verhuizen verschillende topstukken van het museum binnenkort naar het Gemeentemuseum Den Haag.

Vanaf 28 april presenteert het Gemeentemuseum ruim honderd topstukken van het Mauritshuis onder de titel Meesters uit het Mauritshuis – In het Gemeentemuseum Den Haag. Hierdoor blijven belangrijke werken als Vermeers Gezicht op Delft, De stier van Potter en De anatomische les van Rembrandt toegankelijk voor het publiek.Eerder werd gemeld dat de topstukken vanaf 24 april in het Gemeentemuseum te zien zouden zijn, maar dat is dus vier dagen later geworden.

- advertentie -

Het wereldberoemde Meisje met de parel van Vermeer is van 28 april tot en met 28 mei 2012 in het Gemeentemuseum te zien. Daarna gaat dit werk op tournee naar Japan en de Verenigde Staten.

Het Mauritshuis staat aan de vooravond van een grote verbouwing. Tijdens de verbouwing wordt het museum via een ondergrondse foyer verbonden met de zijvleugel van het tegenover gelegen gebouw Plein 26. Het is de bedoeling dat de renovatiewerkzaamheden medio 2014 worden afgerond.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier