Trailer film ‘The Monuments Men’ gelanceerd

Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats van de nazi’s voor geroofde kunst – Bron: U.S. National Archives
Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats van de nazi’s voor geroofde kunst – Bron: U.S. National Archives
George Clooney werkt momenteel aan een film over de geallieerde militairen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog bezighielden met het traceren en veiligstellen van het Europese culturele erfgoed in door nazi-Duitsland bezet Europa. Een trailer van deze film, getiteld The Monuments Men, is deze week gelanceerd.


De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over wat wel de ‘grootste kunstroof uit de geschiedenis’ wordt genoemd. Een ongewone groep Amerikaanse militairen – bestaande uit museumdirecteuren, curators en kunsthistorici – kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om door de nazi’s geroofde kunstwerken uit Duitsland te halen om ze terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaars. De zogenaamde Monuments Men deden er alles aan om de eeuwenoude cultuurschatten te redden.

De film van George Clooney is gebaseerd op het boek The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History van de Amerikaanse schrijver Robert M. Edsel.

Clooney regisseert de film en speelt zelf een hoofdrol. De film is vanaf 13 februari in de Nederlandse bioscoop te zien. Bekijk hieronder de trailer:

- advertentie -

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier