True verzorgt managed hosting voor online nieuwsmedium Historiek

hosting door True

Historiek verbindt geschiedenis en actualiteit op een frisse manier. Het motto van Historiek is: omdat we ook van gisteren zijn. Historiek fungeert als online nieuwsmedium voor alle mensen met een brede belangstelling voor historie.

Historiek is rond 2008 opgericht door Yuri Visser, die met zijn journalistieke achtergrond de site dagelijks vanuit zijn kantoor in Ermelo bijwerkt. Wekelijks verschijnen tussen de 50 en 60 nieuwe artikelen op de website. Korte nieuwsberichten schrijft Yuri Visser zelf. Daarnaast schrijven gastauteurs ook redactionele stukken voor de site. “Historiek fungeert steeds meer als een platform”, zegt Yuri Visser. “Ook uitgevers gebruiken Historiek om nieuwe boeken onder de aandacht te brengen.” De site draait op WordPress en Yuri Visser is vanuit veiligheidsoogpunt de enige persoon die het CMS bijwerkt met nieuwe artikelen.

De meeste artikelen op Historiek hebben een link met recente nieuwsontwikkelingen. Daarnaast plaatst Historiek ook artikelen die niet gerelateerd zijn aan de actualiteit. “Je kunt dan denken aan een biografie van een historisch persoon. Dat zijn artikelen die niet veranderen en duurzaam verkeer naar de site blijven trekken. Zo hoeven we steeds minder te doen om veel bezoekers te krijgen.”, verduidelijkt Yuri Visser.

- advertentie -

Hoge bezoekersaantallen en piekverkeer

Historiek trekt tegen de 150.000 unieke bezoekers per maand. In 2014 bezochten ruim één miljoen unieke bezoekers de site. In de praktijk komt het voor dat berichten worden opgepakt door andere online nieuwsmedia en dat zorgt geregeld voor flinke pieken in het bezoekersverkeer. Yuri Visser: “Soms zijn er honderden bezoekers tegelijkertijd op onze site. Dat is piekbelasting, maar het managed hostingplatform van True kan deze toestroom van bezoekers moeiteloos verwerken. True zorgt ervoor dat onze site stabiel blijft draaien.”

Historiek verdient geld via banners en links op de website. “De bezoekers van Historiek zijn boekenlezers. Via het partnermodel met Bol.com verdienen we ook geld en daarnaast maken we zelfstandig afspraken met uitgevers. We hebben ook een eigen winkel.”

Verstand van managed hosting

In het voorjaar van 2015 werd Historiek klant bij True. Hoe bevalt de samenwerking? “Ik weet wel wat van hostingtechniek, maar als problemen zijn, dan wil ik wel met mijn gewone werk bezig blijven. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om. Als er een keer een technische issue is, dan staan ze voor je klaar. Daarom ben ik blij met True. Ze denken inhoudelijk met ons mee.”

“Toen we pas naar True waren overgestapt, kregen we te maken met een hoge pageload op onze website. Na onderzoek door True bleek er voortdurend tijdelijke bestanden werden weggeschreven naar een locatie die ik niet kon zien. Het probleem had True binnen een kwartier opgelost. Ik kreeg goede inhoudelijke feedback van True. Dit is precies wat ik zoek. Mensen met verstand van managed hosting die weten waar ze moeten zoeken en monitoren. De sterke punten van True? De expertise op het gebied van managed hosting. Ze kijken met je mee als er een probleem is en zetten je op het goede spoor.“

Meer over de managed hosting van True

- advertentie -